Svrha projekta ra(STEM)

Svrha projekta Radna akcija: STEM (raSTEM) je osvijestiti javnost o važnosti edukacije iz STEM područja te podići razinu prirodoznanstvene pismenosti kod djece i mladih.

STEM je okosnica razvoja gospodarstva ali i društva u cjelini. Rast gospodarstva treba se temeljiti na inovacijama i znanju a kako bi do inovacija uopće moglo doći potrebno je kroz edukaciju izazvati kod djece i mladih interes za znanost i tako odgojiti nove generacije STEM stručnjaka.

Pročitaj više

Korisnik: Astronomsko društvo Višnjan

Partneri: Udruga Virtus, Centar tehničke kulture Rijeka, Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja, Udruga Klikeraj, Društvo Naša djeca Poreč, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Sveučilište jurja Dobrile u Puli, Veleučilište u Karlovcu, Dječji vrtić Višnjan, Osnovna škola Jože Šurana Višnjan

Ukupna vrijednost projekta: 2.550.927,24 HRK

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.168.288,15 HRK

Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 382.639,09 HRK

Razdoblje provedbe projekta: od 30. prosinca 2021. do 30. prosinca 2023.

Partneri projekta

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj mrežnih podstranica isključiva je odgovornost Astronomskog društva Višnjan. Za informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hrwww.esf.hr