Prvi projektni sastanak – raSTEM

12. veljače 2022. održan je u Višnjanu prvi projektni sastanak projekta raSTEM. Prvo okupljanje projektnog konzorcija iskoristili smo da se bolje upoznamo i predstavimo jedni drugima svoj rad.

Nositelj projekta je Astronomsko društvo Višnjan a partneri na projektu su nam: Udruga Virtus, Centar tehničke kulture Rijeka, Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja, Udruga Klikeraj, Društvo Naša djeca Poreč, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Veleučilište u Karlovcu, Dječji vrtić Višnjan i Osnovna škola Jože Šurana Višnjan.

Astronomsko društvo Višnjan, kao nositelj projekta, tijekom dana je kroz niz prezentacija partnerima pobliže predstavilo svoj dugogodišnji rad te pregled projekta raSTEM.

Definirani su bitni elementi projekta, gdje smo partnerima nastojali pobliže definirali što želimo projektom postići, koji su glavni ciljevi i koja je uloga svakoga od njih unutar projekta. Prošli smo administrativne zahtjeve projekta te su predložene radne skupine zadužene za pojedine faze.

Osim toga, demokratski smo, glasanjem odabrali logo projekta raSTEM.

Cjelodnevno druženje završili smo posjetom Zvjezdarnici Višnjan.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Astronomskog društva Višnjan.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.