Društveni klub Višnjan

Pokrećemo klub za građane Višnjana!

Proteklog smo vikenda, od 16. do 18. travnja 2021. sudjelovali na trodnevnoj edukaciji u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva pod nazivom „Akademija aktivni(h) u zajednici“. Edukaciju je vodila upraviteljica Zaklade, Helga Možé, a ista se provodi u sklopu programa „Aktivni u zajednici“ u okviru programske suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Okosnica edukacije bila je promišljanje o tome u kakvoj zajednici doista želimo živjeti te kako pojedinci i udruge mogu doprinijeti razvoju jedne takve zajednice. Na području djelovanja naše udruge postoji nedostatak adekvatnog sadržaja i prostora za provođenje slobodnog vremena djece i mladih, ali i građana općenito. U skladu s tim, a poznavajući uvjete u zajednici, predloženo je da se u suradnji s ostalim dionicima, pokuša naći prikladan prostor koji bi se mogao urediti te oformiti Društveni klub Višnjan.

Ideja osnivanja Kluba podržana je od strane Općine Višnjan, te su Udruzi ustupljeni na korištenje prostori i inventar.

Nakon otvaranja za javnost, u skladu s protuepidemijskim mjerama, građanima Višnjana i okolice bit će dostupna slobodna knjižnica, te prostori u kojima će se organizirati radionice, predavanja, druženja, itd. za djecu, mlade i građane. Tematski će se, u suradnji sa svim zainteresiranim dionicima, pokušati pokriti što šira lepeza aktivnosti.

Djelovanje Kluba zamišljeno je kroz volonterski angažman lokalnog stanovništva. Koristimo priliku da ovim putem pozovemo sve ljude koji imaju nešto slobodnog vremena za:

·       pomoć pri pripremama za otvaranje Kluba

·       ideje za teme ili ideje za radionice, predavanja, aktivnosti

·       pomoć u dnevnom funkcioniranju Kluba

Možete li izdvojiti dva sata tjedno ili manje (ili možda više), nije bitno, svaka pomoć je dobrodošla!

Molimo da se javite na info@astro.hr ili 091-449-1788 s Vašim imenom i prezimenom i terminima u kojima biste željeli volontirati.